Svenska Norsk Dansk Suomi
Ilmanpuhdistusratkaisut / Referenssit / PostNord

PostNord Ref image  

Puhdas ilma – henkilökunnalle ja paketeille 

PostNord on johtava Pohjoismaissa tarjottavien viestintä- ja logistiikkaratkaisujen toimittaja. Varmistamme myös postipalvelut yksityishenkilöille ja yrityksille Ruotsissa ja Tanskassa, jolloin erinomainen palvelutaso ja -laatu ovat siksi edellytyksiä. PostNordin pakettiterminaalissa Segeltorpissa, Etelä-Tukholmassa, kuljetushihna luikertelee 12 000 m2 kokoisen hallin läpi, kuljettaen kohteisiinsa matkalla olevia lähetyksiä.

Kun QleanAir otti yhteyttä Camilla Olssoniin, PostNordin alueellisen liiketoiminnan optimointipäällikköön, hän ilmoitti että heillä jo on ilmanpuhdistusratkaisu. Kävi kuitenkin ilmi, että jo olemassa olevat 22 kattoilmanpuhdistajaa eivät tehneet työtään kunnolla, henkilökunta ja päätyösuojeluvaltuutettu eivät olleet tyytyväisiä ja kertoivat, että nenäliina muuttuu mustaksi nenää niistettäessä. Ilma sisälsi suuria määriä pölyä ja hiukkasia, joka myös näkyi paketeissa ja laitteissa. Sovimme ilmanmittauksen suorittamisesta, joka on varmin tapa ilman hiukkaspitoisuuden toteamiseen.
Ensimmäisen vierailun yhteydessä PostNordissa suoritettiin vallitsevien tasojen alustava ilmanmittaus ja näin voitiin todeta epäilysten pitävän paikkansa. Ilma sisälsi kattoilmanpuhdistimista huolimatta, erittäin suuria hiukkaspitoisuuksia. 
 
Testiasennuksesta tuli pysyvä
Yhdessä Maroun Asmarin, terminaalin tuotanto­päällikön kanssa, testiasennus suoritettiin kahdella AirQlean+5820-laitteella kuormalavatilassa, jossa oli suurimmat pölyongelmat. ”Ajattelimme, että jos saamme puhtaamman ilman täällä, tulee se toimimaan myös muissa tiloissa”, Maroun kertoo. Ilmanmittaus suoritettiin ennen asennusta, sen aikana ja jälkeen, jolloin hiuk­kaspitoisuus laski merkittävästi ja joissakin osastoissa se laski jopa 90 %. Testiasennuksesta tuli pysyvä ja 6 lisäpuhdistinta asennettiin.
 
Henkilökunnalle ja paketeille
”Sen jälkeen, kun vaihdoimme QleanAir-järjestelmään, pölyongelmat ovat kadonneet lähes kokonaan” Paketit ovat puhtaampia ja henkilökunnan nenäliinat eivät enää muutu mustiksi”, sanoo tyytyväinen tuotanto­päällikkö. PostNordille on pakettien ja lähetysten korkean laadun lisäksi tärkeää, että työympäristö on samalla tasolla. Joka vuosi tehdään tutkimus henkilökunnan kokemuksista, ja tuloksesta syntyy työympäristöprojekti. Kestävyys on niin tärkeää PostNordille, että se sisältyy yrityksen arvoihin, mikä heillä on yhteistä QleanAir Scandinavian kanssa. 
 
Lisää etuja
Alussa haasteena oli löytää ilmanpuhdistimien sijainti lattiatasolla, mutta ilmanmittausten ja raporttien analyysien ansiosta voitiin kriittiset pisteet tunnistaa, ja tämän jälkeen ilmanpuhdistimet sijoittaa erityisen hyödyllisiin kohtiin. Liikutettavuuden ja lattia-asennuksen ansiosta, ne voivat pyydystää kaiken kokoiset hiuk­kaset. Toinen eduista on, että mitään nostimia ei tarvita ja tuotantoa ei tarvitse keskeyttää huollon aikana.
 
Kysyttäessä voiko, PostNord suositella QleanAiria ilman­puhdistusten toimittajana, vastauksena on selvä kyllä. ”Olemme itse kokeneet eron”, Maroun päättää.
 


Referenssit PostNord
PDF